Eldsjälsdagarna är en helg för personer som alltid delar med sig av sig själv till andra människor.
Målet är att ge tillbaka! Nu ska de få suga in kärlek, glädje och inspiration i mängder. Helgen innehåller inspirerande föreläsningar, workshops om både utmaningar och framgångsfaktorer som eldsjäl samt att få ta del av andras magiska berättelser.
Det kommer även erbjudas fysiska aktiviteter, massage och enskilda samtal med en terapeut. Förhoppningen är att deltagarna kommer tillbaka till sin vardag laddade med en kraft för att ge tillbaka ännu mer till Sveriges befolkning i sina hjärtefrågor.
Vid nominering måste eldsjälen uppfylla följde krav och uttagnings processen sker av en jury.
Som engagerad i andra människors liv i 17 års tid har Charbel Gabro under många tillfällen i karriären tänkt på att ge upp för han har känt frustration och tänkte att hans arbete inte gör någon skillnad ändå. Så är det även för andra eldsjälar och tyvärr är det många som slutar.
Det blev startskottet till denna helg, att inspirera dessa förebilder att inte ska känna sig ensamma utan att ha ett sammanhang som endast är ett samtal eller ett meddelande bort för att få stöttning och hjälp. Eldsjälsdagarna ska vara ett återkommande event med nya eldsjälar varje år och ett event med gamla deltagare.
Charbel Gabro är en prisbelönt talare som arbetar med ungdoms och inkluderingsfrågor. Hans arbete har blivit väldigt uppmärksammad i media där han medverkat bland annat i ”Gokväll” samt programlett ”Karlavagnen”.
Idag driver Charbel Samtalsringen som är en ideell organisation där dom arbetar med att stärka unga grabbar i socioekonomisk svaga områden genom samtal för att göra dom mer sårbara och därav modiga män.
Som talare tar Charbel med sig åhörare inom näringslivet och offentliga sektorn på en upplevelsebaserad resa för att skapa en känsla av hur det är att vara på flykt. (På så sätt skapas en förståelse och mänskliga broar kan byggas mellan olika världar.) För ungdomar inspirera han till att våga drömma utan att dömmas för att vara sig själv och hitta sin egen väg. Han är själv uppvuxen i utanförskap och har gjort en resa från ”orten till finrummen”.